ADHD-Hiperaktivitás és Figyelemzavar,a Ma Népbetegsége!

ADHD-Hiperaktivitás és Figyelemzavar,a Ma Népbetegsége!

ADHD KONFERENCIA GYŐRBEN!

 

adhdÉlet az ADHD-val……70 000 gyermeket érint, mégis „láthatatlan betegségnek” hívják. A kifejezés gyakran használatos az ADHD meghatározására a tudáshiány és a széles körű társadalmi stigmák miatt. A mentális egészségi rendellenességek között figyelemhiányos hiperaktivitás a leginkább elutasított és félreértett.

Az ADHD aránya kb. 20:1-hez a gyerekek és serdülők között Európában, nagyon sok esetben a tünetek felnőtt korban sem tűnnek el. Jelenleg a nem kezelt vagy nem megfelelően kezelt ADHD esetek miatt a betegség jelentős plusz kiadásokat és terheket okoz a társadalom számára.

3saMagyarországon becslések szerint 70 ezer ADHD-s gyermek él, a kezeletlen betegség okozta járulékos kiadások és „veszteségek” köre éves szinten 33 milliárd forintot tesz ki Magyarországon. Az Európai Agytanács elnöke, Mary Baker elmondása szerint sok ember még ma sem hisz az ADHD létezésében. „Ha nem létezik, nem is érthetik az emberek, miért fontos a kezelés. Elengedhetetlen tehát, hogy láthatóvá tegyük ezt a betegséget a társadalom számára.”

Az ADHD egy olyan betegség, ami több invesztálást igényel, a tanároknak, pszichológusoknak, kriminalistáknak együtt kell a társadalom szemét felnyitni és több figyelmet az ADHD-ra irányítani, annak támogatására felhívni a figyelmet.

17_pic1_mAz ADHD-nap hatalmasra nőtte ki magát. Budapesten a Csili Művelődési központban lesz

2015-Május 2-án.Reggeltől ….amíg csak bírjuk szuflával:)

Érdemes ellátogatni hisz egész Budapest, a művészvilág és mindenki megmozdult a hívásra akit elért.Válozatos és érdekes programokkal,a gyerekeknek sok sok játékkal,várnak minden látogatót az ADHD napon Budapest XX.ker. Csili Művelődési központban.

adhdkoncert

 

adhdplakát